Dollarphotoclub_59053629_verkleind

5 Redenen om tweede paasdag tuin inkopen te gaan doen

Naast de traditionele paasbrunch en het paasvuur staat pasen voor veel mensen ook in het teken van een leuk dagje uit op tweede paasdag. Velen kiezen ervoor om naar de bouwmarkt, woonboulevard of een pretpark te gaan maar dit is juist het moment om een bezoek aan een tuin-, groencentrum of kwekerij te brengen. Hier onder geven we 5 reden om juist tweede paasdag tuin inkopen te gaan doen.

1. Ideale planttijd

Voor veel bomen en hagen is het voorjaar de ideale planttijd. Bomen of planten met naakte wortel (zonder kluit) moeten de grond in voor dat de bladontwikkeling op gang komt. Bij veel bomen zitten de bladknoppen er al aan en zit het blad er snel aan. Wanneer de boom al in het blad zit is het risico met planten groter. Haagbeplanting zoals de beuk, taxus of buxus die in een koelcel ligt kan nog enkele weken geplant worden maar veel bedrijven kopen geen nieuwe planten meer. Wil je dus zeker zijn van deze beplanting dan is nu het moment.

2. Speciale aanbiedingen

Veel bedrijven zijn extra open op tweede paasdag en willen met special aanbiedingen extra bezoekers trekken. Een manier waarop ze dat doen is door speciale aanbiedingen die alleen geldig zijn op tweede paasdag. Het is zeker de moeite waard om de aanbiedingen bij de verschilende bedrijven te bekijken.

3. Speciale activiteiten & demonstraties

Naast de speciale aanbiedingen proberen veel bedrijven ook bezoekers te trekken met speciale activiteiten en demonstraties. Zo zijn er demonstraties en voorlichtingen over nieuwe producten en of planten en bomen. Veel bedrijven verzorgen ook extra activiteiten voor bijvoorbeeld de kinderen en is er vaak ook extra horeca op deze drukke dagen.

4.Voorjaarsbloemen

https://www.flickr.com/photos/zuggup/16663766222/in/photolist-rowa9b-bgQD7B-aGUQp-jgXu8z-dZvyTM-qCZT2h-psTNv2-qSfN9u-qCYAAm-dQgqDZ-dQgqDt-dQgqCF-62XYDX-7CeE4Y-7CeE1N-7JrQQv-7JvwMy-jUfkqc-kkMK1X-ju7jEL-nhMFfT-49hrEL-oMKUbp-8MLoie-aGUNd-r3njns-4rPU6e-aGxLqp-7HW4k6-7HZZcf-7Jvwk5-qDq2Mz-br6xbp-qR6zMf-qVHxSM-qC8ac2-aGUP8-bnkaHy-8NqJpf-qHHVyH-5LG3Yh-85GmEq-nYunVL-dhCyxY-xUzYY-kX3MQM-rohhxs-rxqK2K-qDjegQ-8mi82D | https://www.flickr.com/photos/zuggup/

Toverhazelaar in bloei –  CC BY-SA H.P. Brinkmann | https://flic.kr/p/rowa9b

Magnolia in bloei – CC BY-SA Liz West| https://flic.kr/p/cyJrv

Veel heesters en planten staan nu al in bloei, de natuur staat op uitbarsten. Overal waar je om je heen kijkt zie je nu de toverhazelaars (hamamelis x intermedia) en magnolia’s (beverboom) vol in bloei staan. Ondanks dat veel heesters en nog niet in het blad zitten is het nu een mooie gelegenheid om de uitbundige bloei te aanschouwen. Naast de heester en vaste planten is het perkgoed ook weer volop verkrijgbaar. Hiermee kan je voor weinig geld eenvoudig de tuin opvrolijken en kleur geven.

5. Het wordt mooi tuin weer.

Het belooft prachtig weer te worden om in de tuin bezig te gaan. De voorspelling is een graad of 10, droog en een klein zonnetje in de middag. Voor veel mensen is dit een aangename temperatuur om in de tuin bezig te gaan en ook voor het aanplanten van de nieuwe beplanting is dit het een goede temperatuur.

Bezoek dus tweede paasdag een tuin-, groencentrum, kwekerij of speciaalzaak. Kijk snel welke bedrijven bij jou in de buurt open zijn en ga er op uit!

Veel tuin plezier!

Categories: Geen categorie

Volg ons op Facebook of Twitter en blijf altijd op de hoogte.