Hortus Amsterdam – Oase van Rust in Amsterdam

In Amsterdam Oost, net buiten de grachten, ligt een oase van rust die ook wel bekend staat als de Hortus van Amsterdam. Verscholen achter de hoge muren van oud Amsterdamse panden ligt een tuin waar je je terug kan trekken van de drukte in de stad. Op een oppervlakte van ongeveer 1,5 hectare zijn een diverse tropische kassen met ieder een uniek klimaat en sortiment planten. Wie genoeg heeft van het exotische planten kan de door de buitentuin wandelen of tot rust komen in het museum cafe.

Veel bezoekers maken foto’s in de Hortus. Via Instagram hebben wij een aantal mooie foto’s bij elkaar gezocht om een indruk te geven van de schoonheid van deze plek.

Kleine inkijk in een van de tropische kassenIn de drieklimatenkas vind je een gedeelte met planten die goed tegen droogte kunnen zoals cactussen en yucca’s.


In het voorjaar staan de Rhododendrons mooi in bloei.


Het buitenaanzicht van de monumentale palmenkas die er al sinds 1912 staat.De rotstuin met grote variateit met vaste planten en bolgewassen.


Perszische slaapboom (Albizia) in bloei.

Ook in het voorjaar veel mooie bloeiende planten.

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze mooie plek in Amsterdam? De tuin is zeven dagen per week geopend van 10:00-17:00. Toegang voor volwassen is € 8,50 en voor kinderen van 5 t/m 14 jaar € 4,50. Elke zondag begint er om 2 uur een gratis rondleiding door de tuin.

Voor meer informatie bekijk je de Hortus Botanicus Amsterdam Plantr pagina. Na je bezoek kan je je ervaring delen met anderen door een review achter laten over deze tuin.

Reacties

Reacties

Categories: Geen categorie

Volg ons op Facebook of Twitter en blijf altijd op de hoogte.