handsome young man gardener trimming hedgerow in park outdoor

Met deze 5 snoeischaren is tuinieren een plezier

Voor een mooi verzorgde tuin is het belangrijk de planten en bomen in de tuin regelmatig te snoeien. Of je nou een haag moet snoeien, een bonsai bij moet trimmen of een buxus bol weer rond gaat maken, elk type snoei heeft een ander stuk gereedschap nodig. Wanneer je niet over het juiste tuingereedschap beschikt kan snoeien een lastig en vervelend karwei worden. Daarom hebben wij onze 5 favoriete snoeigereedschappen op een rijtje gezet.

Elektrische Heggenschaar – Bosch AHS 45-16

9200000010411247_1

In elke tuin met meer dan een paar meter haag om te snoeien komt een elektrische snoeischaar van pas. Wanneer het niet om professioneel gebruik gaat is een heggenschaar op stroom de beste aanschaf. Wij kiezen voor de Bosch AHS 45-16 vanwege de krachtig 420w motor voor een relatief lage prijs. Ook de lengte van het blad, 45 cm is perfect voor het snoeien van grotere oppervlakten. Daarnaast ligt de heggenschaar ook goed in de hand, met zo’n 2,6 kilo is dit een stuk lichter dan de accu alternatieven. De messen staan 16 mm uit elkaar waardoor deze heggenschaar ook goed geschikt is voor het snoeien van taxus en coniferen.

 

Elektrische Snoeischaar – Bosch ISIO Gen III

9200000023061189_1

Voor het snoeien van planten met meer precisie zoals buxus- of taxus bollen adviseren wij het gebruiken van een kleine elektrische snoeischaar. De Bosch ISIo Gen III ligt goed in de hand en is met 550gram erg licht. Met de batterij komen wij vaak tot wel 50 minuten aan snoeiwerk wat vaak voldoende is voor een paar buxusbollen.

 

Snoeischaar – Felco 2 Snoeischaar

9200000010409821_1

Al jaren lang een must-have snoeischaar die standaard mee de tuin in gaat. De Felco 2 is een premium snoeischaar van uitstekende kwaliteit voor het weg snoeien van kleine en dikke takken tot wel 25mm. Het mes van de Felco snijdt aan twee kanten en is van gehard staal. Tevens is het mes te vervangen als deze na verloop van tijd versleten is. Er zijn diverse types Felco snoeischaren maar het type 2 heeft onze voorkeur.

 

Heggenschaar – Gardena Classic Heggenschaar

9200000010826456
Met een meslengte van 20cm en een gewicht van een kleine 800 gram licht deze Gardena Classic heggenschaar prettig in de hand. Wanneer je kleine stukken wilt snoeien en een stabiele hand hebt is deze heggenschaar erg geschikt voor het snoeien van hagen en snoeivormen. De prijs kwaliteit verhouding maakt het een goede aankoop en bovendien krijg je 25 jaar garantie op deze heggenschaar.

 

Fijne handschaar / Bonsaischaar – Treestore bonsaischaar

9200000048966907
Wanneer de Felco 2 te groot is voor het weg knippen van kleine takjes of bloemen dan is de Treestore bonsaischaar een prettig klein schaartje. Laat je niet tegenhouden door de naam want dit schaartje is geschikt voor meer dan alleen bonsai. Takjes die lastig te bereiken zijn met een grote handschaar kan je eenvoudig wegknippen met de Treestore bonsaischaar.

 

Reacties

Reacties

Categories: Geen categorie

Volg ons op Facebook of Twitter en blijf altijd op de hoogte.