P9270118

Olijfboom inspiratie

De Olijfboom, Olea europea, is een prachtige mediterrane boom die heel oud kunnen worden. Sommige bomen in Griekenland en Israël zijn volgens de lokale bevolking wel 2000 jaar oud!

In de Nederlandse tuin is de olijfboom al meer dan tien jaar een populaire boom. De olijfboom is door het jaar heen een prachtige boom vanwege de opvallende stam, het frisse groene blad, de mooie witte bloei en natuurlijke de olijven. Wij zochten op Instagram een aantal mooie voorbeelden op van het gebruik van de Olijfboom in de Nederlandse tuin (en huis).

 

Olijfboom in een mooie houte bak en afgewerkt met diverse bloeiende planten.    

De olijfboom kan zowel in klein als groot formaat ook goed binnen gehouden worden mits er voldoende zonlicht is voor de plant. Dit is dus ook een mogelijkheid om jonge planten te laten overwinteren.    

Een olijfboom is goed te combineren met andere soorten beplantingen. In dit geval is er gekozen voor een combinatie van de olijfboom met buxusbollen in rietenmanden.

 

Deze grote olijfboom is een trendy grote witte sierpot geplaatst en geeft het terras gelijk een modern karakter.

 

Een foto die door clau.hart is geplaatst op

Een mooi voorbeeld hoe mooi de olijfboom kan worden geplaatst in een tuin. In dit geval zou een klein beetje beplanten of siersteen het helemaal af maken.

 

Voor het maken van een tropische of mediterrane sfeer is de olijfboom natuurlijk zeer geschikt. Zo ook hier bij beachclub Zanzibar in Scheveningen.

Ben je ook enthusiast geworden over de olijfboom en wil je meer informatie en prijzen vinden bekijk dan de informatie pagina over de olijfboom.

Reacties

Reacties

Categories: Inspiratie

Volg ons op Facebook of Twitter en blijf altijd op de hoogte.