Terug naar de pagina over de Trachycarpus fortunei

Geef antwoord op de vraag over de Trachycarpus fortunei


WG

Wout - 26-02-2017

Wat is de beste manier om een Fortunei aan te planten. De een zegt grind en de ander zegt hydrokorrels / lavastenen. Ik heb ook gelezen met Palmen grond/potgrond. Wie heeft voor mij het beste advies. Met vriendelijke groet Wout


PN

Pim - 27-02-2017

Hoi Wout. Wat deze beide oplossing in gemeen hebben is dat ze er voor zorgen dat de palm niet op te natte grond. met hydrokorrels of (lava)stenen kan het water makkelijk weglopen. Met speciale Palmen aanplant grond krijg je hetzelfde effect en geef je tegelijkertijd voeding mee.

Mijn advies om palmgrond met de bestaande aarde in je tuin te mengen en de Palmboom iets hoger te zetten op een kleine terp van circa 10 a 20 cm zodat het water van de palm wegloopt. Groet Pim.


BW

Bert - 05-05-2022

Ik heb 2 van deze palmen en staan in de volle kleigrond. Degene in de volle zon groeit het hardst die in de half zon staat groeit een stuk langzamer. Die in de volle zon staat, staat sinds vorige maand in bloei. Enige probleem is wind, ik moet de palmen dan ondersteunen met weidepalen om omwaaien te voorkomen.