Terug naar de pagina over de Olea europaea

Geef antwoord op de vraag over de Olea europaea


MS

Marjolein - 13-05-2019

Ik heb al 10 jaar een olijf in een grote terra pot in de tuin staan op een warme plek. De winters is zij ongeschonden doorgekomen, loopt elke keer mooi uit met blad. 2 jaar gelden de pot geheel vervangen met nieuwe aarde in de hoop dat er nu weer eens bloemen aan de boom komen . HELAAS. Doe ik iets verkeerd? Wie heeft de goede tip voor mij?

FA

Fasna - 15-06-2020

De bloemen komen of komen niet. Het is niet zo dat ze elk jaar bloeien bij ons. Van de twee (1.5m hoog) heb ik er nu 1 in bloei. Ze staan een meter of 5 van elkaar af. Één keer hebben ze beide geheel het blad verloren. En precies wanneer je denk “dit wordt niets meer”, lopen ze weer opnieuw uit.


MD

Marijke - 27-06-2020

Hallo Marjolein, Je moet een olijfboom nooit in potgrond zetten ,maar in zand en doe er om de 2 maanden vloeibaar gier bij( 1 1/2 kopje koemest korrels in een gieter water 5 liter en een nachtje laten staan . De 5 liter moet je over 2 dagen verdelen ( 1e dag 2 1/2 liter en de 2 e dag ook ) windstil en in de zon wegzetten en je olijfboom doet het geweldig.Sucses