Pyrus salicifolia 'Pendula' - Wilgbladige sierpeer

PlantgroepBomen
PlantkleurGroen
WintergroenNee
Max Hoogte5m
BloeikleurWit
BloeitijdApril-mei
StandplaatsZon
Lees meer informatie

Review score voor Pyrus salicifolia 'Pendula'

Er is nog geen reviewscore voor Pyrus salicifolia 'Pendula'. Schrijf nu als eerste een review.

Pyrus salicifolia 'Pendula' - Wilgbladige sierpeer

De wilgbladige sierpeer of treurpeer, Pyrus salicifolia 'Pendula', is een populaire fruitboom met een bijzonder uiterlijk die zeer geschikt is voor de kleine tuin. Door de compacte structuur en de hangende takken wordt de boom vaak niet groter dan 4 tot 5 meter. De boom is ook populair vanwege het grillige karakter van de hangende takken in combinatie met groen tot licht grijze blad (doet aan de olijfboom denken) geeft de boom een mediterrane tint. In het nederlandse klimaat is de boom geheel winterhard

In het voorjaar, april-mei, bloeit de boom met kleine witte bloemen die de gehele boom bedekken. Na de bloei komt het groene tot lichte grijze blad van ongeveer 4-8 cm aan de boom. 

Vruchten

De wilgbladige sierpeer geeft in het najaar kleine vruchten die nauwelijks opvallen aan de boom. De vrucht lijkt op een peer maar is meestal iets ronder. In tegenstelling tot een echte perenboom is deze vrucht niet te eten. 

Wilgbladige sierpeer als leiboom

Omdat deze boom al jaren populair is in de Nederlandse tuin zijn kwekers ook leiboom varianten van deze sierpeer gaan maken. Het bijzondere van een sierpeer als leiboom in vergelijking tot bijvoorbeeld de leilinden is de bloei in het voorjaar en de vrucht in het najaar. 

 

Tuin algemeen
Tuin algemeen
Tuin algemeen

Vergelijk prijzen (0)

We hebben helaas geen aanbieders kunnen vinden voor pyrus salicifolia pendula

(0) Reviews voor Pyrus salicifolia 'Pendula'

Er is nog geen review voor de Pyrus salicifolia 'Pendula'. Schrijf nu als eerste een review.

Deel hier je ervaringen

(3) Vragen over Pyrus salicifolia 'Pendula'

LD

Liesbeth - 29-09-2017

Zijn de vruchten giftig voor de hond


JJ

Jan - 11-10-2017

Hoi Liesbeth, het zijn sier vruchten en zijn bij mijn weten niet giftig voor honden en andere huisdieren.

SV

Saskia - 04-08-2020

Hallo, ik heb nu 2 jaar achter elkaar een jonge pyrus salicifolia gepland met een stamdoorsnee van ongeveer 2 cm en op 2.10 geënt. Ook.de 2e boom.slaat niet aan terwijl alle andere planten in de bak goed groeien.en.bloeien. Wat moet ik doen?? De boomheeft geen blad maar als.ik.met een nagel nagel over de takken Lars zit er wel levend groen onder. Alvast bedankt.

SP

Suzanne - 07-05-2021

Hallo, Mijn sierpeer staat nu al 10 jaar bij mij in de tuin en deed het altijd prima. Maar dit jaar heb ik opeens amper bloesems of blaadjes aan de boom. Hoe zou dat komen. Gr. Suzanne

Stel een vraag