Pennisetum alopecuroides 'Hameln'
- Lampenpoetsersgras

Ga direct naar:

Shop planten

Informatie over Pennisetum alopecuroides 'Hameln'

De lampenpoetsergras, Pennisetum alopecuroides 'Hameln', is een kleine zeer populaire gras die in veel tuinen gebruikt wordt. Verschillende gras soorten krijgen de naam lampenpoetsergras het is dus belangrijk goed op de Latijnse naam te letten bij de aankoop. De 'Hameln' blijft relatief klein met zo'n 80 cm, de bladeren worden 50 cm en de pluimvormige bruine aren steken hier een stukje boven uit. 

Snoeien en onderhoud

Het beste is het om de plant elk najaar terug te knippen en het dode gras te gebruiken om de plant af te dekken tegen de vorst. Het gras kan tot op een paar centimeter van de kluit afgeknipt worden. De lampenpoetsergras is winterhard tot -20 graden, het bedekken van de plant is dus niet noodzakelijk maar geeft wel extra bescherming tegen de vorst. 

Indien de plant te groot wordt kan de plant gescheurd worden, dit is het processen waarbij één plant wordt opgedeeld wordt in meerdere planten. Het scheuren wordt in het voorjaar gedaan voordat de plant gaat uitlopen. Hiervoor wordt de plant uit de grond gestoken en vervolgens kan de plant gescheurd worden. Kleine planten kunnen nog gemakkelijk met de hand worden gescheurd. Grote planten worden veelal met gereedschap zoals een schop of speciale zaag gescheurd. Na het scheuren wordt één plant terug geplant en kan de rest ergens anders in de tuin gebruikt worden, weggeven of verkocht worden. 

Standplaats

Deze siergras verlangt een plek in de zon waar de grond niet te arm en te droog is. Let bij nieuw aangeplante planten op dat ze in de zomer zon niet uitdrogen. 

TuinTuin
TuinTuin
TuinTuin

Specificaties

PlantgroepSiergrassen & Vaste-planten
PlantkleurGroen
WintergroenJa
Max Hoogte80cm
BloeikleurBruin
BloeitijdJuli-oktober
StandplaatsZon
GrondsoortGoede tuingrond. Niet te droog.

Shop gereedschappen

(0) Vragen over Pennisetum alopecuroides 'Hameln'

Er zijn nog geen vragen over de Pennisetum alopecuroides 'Hameln' gesteld. Stel als eerste een vraag.

Stel een vraag over de Pennisetum alopecuroides 'Hameln'
TuinTuin
TuinTuin
TuinTuin

Vergelijk prijzen (0)

We hebben helaas geen aanbieders kunnen vinden voor pennisetum alopecuroides hameln

(0) Reviews voor Pennisetum alopecuroides 'Hameln'

Er is nog geen review voor de Pennisetum alopecuroides 'Hameln'. Schrijf nu als eerste een review.

Deel hier je ervaringen