Skimmia japonica 'Rubella'
- Skimmia rubella

Ga direct naar:

Shop planten

Informatie over Skimmia japonica 'Rubella'

De Skimmia 'Rubella', Skimmia japonica ‘Rubella, is de meest bekende Skimmia die vooral bekend is vanwege de sierwaarde in de herfst en winter. De plant is redelijk winterhard, heeft de voorkeur voor schaduw en is bovenal wintergroen. Het blad van de Skimmia is groen van kleur en is smal langwerpig en stevig. De structuur van de plant is compact en rond. 

Bloei en sierwaarde

Het meest bekend is de rode 'bloei' van de Skimmia terwijl er in feite nog geen sprake is van bloei. De rode bloemtrossen zijn de voorbode van de cremewitte bloei in de maanden april en mei. Deze bloemknoppen zijn erg decoratief in een vaak kale winter tuin. Tevens worden deze takken vaak gebruikt voor kerst stukjes. 

Standplaats van de Skimmia

De Skimmia is een plant die zowel in een sierpot als in een border geplant kan worden. In een border heeft de plant de voorkeur voor een schaduw rijke plek, dit kan bijvoorbeeld onder een boom zijn of schaduw kant van het huis. Een Skimmia in sierpot kan natuurlijk op het terras of op het balkon geplaatst worden maar met voorkeur in de schaduw. De plant dient regelmatig water te krijgen maar staat niet graag droog. Gebruik voor het planten van de Skimmia zuurminnende grond zoals tuinturf. 

Skimmia Snoeien

Met ongeveer 1 meter wordt de Skimmia niet heel groot maar het kan nodig zijn de plant te snoeien. Indien de Skimmia gesnoeid moet worden kan dit het besten gedaan worden na de bloei. Snoei de plant lichtjes en niet te diep zodat er in het volgende seizoen ook nog bloemen aan de plant komen. 

TuinTuin
TuinTuin
TuinTuin

Specificaties

PlantgroepVaste-planten
PlantkleurGroen
WintergroenJa
Max Hoogte150cm
BloeikleurWit
BloeitijdApril-mei
StandplaatsHalfschaduw, schaduw
GrondsoortZure humusrijke grond. Niet te droog.

Shop gereedschappen

(0) Vragen over Skimmia japonica 'Rubella'

Er zijn nog geen vragen over de Skimmia japonica 'Rubella' gesteld. Stel als eerste een vraag.

Stel een vraag over de Skimmia japonica 'Rubella'
TuinTuin
TuinTuin
TuinTuin

Vergelijk prijzen (0)

We hebben helaas geen aanbieders kunnen vinden voor skimmia japonica rubella

(0) Reviews voor Skimmia japonica 'Rubella'

Er is nog geen review voor de Skimmia japonica 'Rubella'. Schrijf nu als eerste een review.

Deel hier je ervaringen