Wisteria sinensis
- Chinese Blauweregen

Tuin algemeen
Tuin algemeen
Tuin algemeen

Informatie over Wisteria sinensis

De Chinese blauweregen, Wisteria sinensis, is een klimplant met grote blauwe bloem trossen in de maanden mei en juni. De plant is echt een slingerplant en kan zich zonder hulp omhoog klimmen aan objecten, de plant is overigens niet zelfhechtend. Uiteindelijk kan de plant 8 tot 10 meter lang of hoog worden afhankelijk van de toepassing en locatie. Een blauwe regen kan honderden jaren oud worden en kan een redelijk dikke stam ontwikkelen met een grillig karakter. 

De bloei van de blauweregen

In de periode mei tot en met juni bloeit de blauweregen met grote trossen blauwe bloemen tot wel 25 centimeter. De bloemen hebben een lichte zachte geur. Het kan voorkomen dat een blauwe regen een tweede maal bloeit in september. Over het algemeen bloeit de blauweregen pas 3 of 4 jaar nadat deze in geplant. 

Standplaats

De blauweregen staat het liefst op een licht humusrijke grond die voldoende vochtig is. De blauweregen kan ook goed op een plek met halfschaduw of volle zon staan. Indien de plant niet in de volle zon staat zal de plant het zonlicht op gaan zoeken. 

Blauweregen snoeien en verzorgen

Wanneer de blauwregen als jongen plant wordt gekocht dan zal deze eerste paar jaar begeleiding nodig hebben om ergens tegen aan te groeien. In deze eerste jaren is het belangrijk de plant goed te snoeien zodat er een hoofdtak ontstaat. Snoei zijscheuten  op de hoofdtak die horizontaal groeien terug tot op een oog. In de opvolgende jaren is het belangrijk dit proces te herhalen totdat de hoofdtak de gewenste hoogte heeft bereikt. Als de gewenste hoogte is behaald dan kan de plant jaarlijks in de nazomer gesnoeid worden waarbij de zijtakken tot ongeveer 40-50 cm teruggesnoeid worden. In het voorjaar kunnen eventuele zijscheuten teruggesnoeid worden tot op 10-15 centimeter.

Over het algemeen is een verjongingssnoei zelden nodig. Indien deze toch wordt toegepast dan kan het vele jaren duren voordat de blauweregen weer gaat bloeien.

 

Tuin algemeen
Tuin algemeen
Tuin algemeen

Specificaties

PlantgroepKlimplanten & Vaste-planten
PlantkleurGroen
WintergroenNee
Max Hoogte10m
BloeikleurBlauw
BloeitijdMei-juni
StandplaatsZon, halfschaduw
GrondsoortLichte humusrijke grond. Niet te droog.

(0) Vragen over Wisteria sinensis

Er zijn nog geen vragen over de Wisteria sinensis gesteld. Stel als eerste een vraag.

Stel een vraag over de Wisteria sinensis
Tuin algemeen
Tuin algemeen
Tuin algemeen

Vergelijk prijzen (0)

We hebben helaas geen aanbieders kunnen vinden voor wisteria sinensis

(0) Reviews voor Wisteria sinensis

Er is nog geen review voor de Wisteria sinensis. Schrijf nu als eerste een review.

Deel hier je ervaringen