Thuja occidentalis 'Brabant' - Levensboom

PlantgroepHagen & Coniferen
PlantkleurGroen
WintergroenJa
Max Hoogte8m
BloeikleurGeel
BloeitijdMei-juni
Lees meer informatie

Review score voor Thuja occidentalis 'Brabant'

Er is nog geen reviewscore voor Thuja occidentalis 'Brabant'. Schrijf nu als eerste een review.

Thuja occidentalis 'Brabant' - Levensboom

De levensboom, Thuja occidentalis 'Brabant',  is een veel gebruikte conifeer voor het maken van hagen en kan ook gebruikt worden als solitaire plant. De levensboom is een mooie volle conifeer met een licht groene kleur en losse structuur. 

Brabant vs. Smaragd vs. Leylandi 

Bij de aankoop van een coniferen haag wordt de Brabant vaak vergeleken met de Thuja occidentalis 'Smaragd' en de Cupressocyparis Leylandii. In vergelijking met de Smaragd is de Brabant lichter van kleur, groeit deze relatief sneller en is de haag dus sneller dicht. De structuur van de Brabant is losser ten opzichte van de Smaragd maar na een aantal maal snoeien valt dit niet meer op. De Leylandi is de snelst groeiende van het stel en moet dus ook het vaakst gesnoeid worden. De structuur is het meest open van de drie en zal daardoor in de begin jaren nog veel doorkijk geven. De Leylandi is van de drie het meest geschikt om vormsnoei bomen mee te maken. Zo wordt deze conifeer de laatste jaren ook gebruikt voor het maken van wintergroene leibomen. 

Bloeiende conifeer

Wanneer de 'brabant' niet elk jaar gesnoeid wordt of de boom al ouder (8+ jaar) wordt dan kan deze gele vruchten gaan geven. Deze zien er uit als kleine kegeltjes en beginnen geel wannaar ze verkleuren tot bruin.

Thuja als haag

De Thuja is erg geschikt voor het maken van dichte compacte hagen. Vaak is de conifeer al verkrijgbaar vanaf 40cm tot wel 2,50 meter hoog. Per strekkende meter zijn 2,5 a 3 coniferen nodig. Hoe groter de plant is die aangeschaft wordt hoe minder er nodig zijn per strekkende meter. 

Tuin algemeen
Tuin algemeen
Tuin algemeen

Vergelijk prijzen (0)

We hebben helaas geen aanbieders kunnen vinden voor thuja occidentalis brabant

(0) Reviews voor Thuja occidentalis 'Brabant'

Er is nog geen review voor de Thuja occidentalis 'Brabant'. Schrijf nu als eerste een review.

Deel hier je ervaringen

(2) Vragen over Thuja occidentalis 'Brabant'

MV

Mieke - 16-01-2021

Er zitten heel veel trossen bruine kegels aan mijn thuja’s. Vallen deze nog af?

MV

Mieke - 16-01-2021

Er zitten heel veel bruine kegeltjes aan mijn thuja’s. Vallen deze kegels er nog af en wanneer?

MH

Mathijs - 08-03-2021

Hoi Mieke. De zaden kunnen er op duiden dat de Thuja conifeer te weinig voeding of vocht krijgt. Je kan het zien als een soort van overlevingstactiek van de plant. De zaden kan je het beste verwijderen omdat deze ook voedingstoffen van de plant vragen die de groei van de conifeer beperken.

Stel een vraag