Ginkgo biloba - Japanse notenboom

- Fotograaf -
PlantgroepBomen
PlantkleurGroen
WintergroenNee
Max Hoogte12m
BloeikleurNvt
StandplaatsSchaduw
GrondsoortKalkhoudende tot zure grond
Lees meer informatie

Review score voor Ginkgo biloba

Er is nog geen reviewscore voor Ginkgo biloba. Schrijf nu als eerste een review.

Ginkgo biloba - Japanse notenboom

De Japanse notenboom, Ginkgo biloba,  is een opvallende boom vanwege het bijzondere blad en de open structuur. Alhoewel de boom vaak wordt aangezien voor conifeer is het echter geen conifeer maar ook geen loofboom.

Het waaiervormige blad van de Ginkgo groeit in bundels van 3/5/7 aan de boom en blijft dicht aan de tak groeien. Eigenlijk spreken we niet van een blad maar van een bundeling naalden die aan elkaar zijn vastgegroeid. In de herfst verkleurd de Ginkgo naar een mooie goud-gele kleur. 

Wanneer de Japanse notenboom ouder wordt kan deze een hoogte tot 15 meter bereiken, sommige variëteiten kunnen zelfs een hoogte van 25-35 meter behalen. De structuur van de kroon is smal piramidiaal welke niet heel vol wordt van structuur zoals bijvoorbeeld een kastanje boom. Opvallend is ook de grijsbruine stam waar op oudere leeftijd diepe groeven in komen. 

Vruchten

Om de Japanse notenboom daadwerkelijk vrucht te zien dragen moet men lang wachten, soms wel 20-50 jaar. Eigenlijk is de noot geen vrucht maar zijn het zaden maar omdat de zaadhuid vlezig is lijken het vruchten. De zaden zijn abrikoosvorming met een zilvergloed, hier is ook de naam door ontstaan. Wanneer de rijpe zaden in het najaar op de grond vallen kunnen deze gaan rotten en stinken. 

Tuin algemeen
Tuin algemeen
Tuin algemeen

Vergelijk prijzen (0)

We hebben helaas geen aanbieders kunnen vinden voor ginkgo biloba

(0) Reviews voor Ginkgo biloba

Er is nog geen review voor de Ginkgo biloba. Schrijf nu als eerste een review.

Deel hier je ervaringen

(0) Vragen over Ginkgo biloba

Er is nog geen vraag over de Ginkgo biloba. Stel als eerste een vraag.

Stel een vraag