Liriodendron tulipifera - (Amerikaanse) tulpenboom

- Fotograaf -
PlantgroepBomen
PlantkleurGroen
WintergroenNee
Max Hoogte25m
BloeikleurGeel
BloeitijdJuni-juli
StandplaatsZon, halfschaduw
GrondsoortGoede tuingrond
Lees meer informatie

Review score voor Liriodendron tulipifera

Er is nog geen reviewscore voor Liriodendron tulipifera. Schrijf nu als eerste een review.

Liriodendron tulipifera - (Amerikaanse) tulpenboom

De tulpenboom, Lirodendron tulpifera, is een mooie opvallende boom vanwege het fris groene blad en de prachtige bloemen. In de eerste 10 jaar kan de boom al een hoogte van 10 meter bereiken en kan uiteindelijk doorgroeien tot een boom van wel 25 meter hoog. Het is een snel groeiende boom met vaak een rechte stam. In de eerste jaren is de kroon van de boom smal maar wordt later kegelvormig. 

Naast de mooie bloemen is het blad van de tulpenboom een van de meest opvallende kenmerken. Het blad is namelijk een 4-lobbig en is in de top recht tot breed v-vormig ingesneden. Hierdoor lijkt het blad zelfs wat op het zijaanzicht van een tulpenbloem. In de herfst verkleurt het blad geel. 

Bloei & vrucht

In juni worden de eerste groene bloemknoppen van de tulpenboom zichtbaar. Wanneer deze openvouwen ontstaat er een prachtige bloem. De kleur is afhankelijk van de variëteit maar de 'Lirodendron tulpifera' heeft doorgaans een witte bloem, er zijn ook variëteiten met een gele of oranje bloem. De tulpenboom bloeit het meest uitbundig op een plek in de volle zon. Na de bloei vormt zich een 10cm lange bruine kegelvormige vrucht in de boom.

 

 

Tuin algemeen
Tuin algemeen
Tuin algemeen

Vergelijk prijzen (0)

We hebben helaas geen aanbieders kunnen vinden voor liriodendron tulipifera

(0) Reviews voor Liriodendron tulipifera

Er is nog geen review voor de Liriodendron tulipifera. Schrijf nu als eerste een review.

Deel hier je ervaringen

(1) Vragen over Liriodendron tulipifera

GD

Guy - 25-07-2020

Bij ons in de wijk staan heel veel van deze mooie bomen. Vraag: bloeien ze om het jaar? 2018 geen bloemen, 2019 volop en dit jaar weer niks.

Stel een vraag