- Fotograaf -

Photinia fraseri 'Red Robin'
- Glansmispel

Tuin algemeen
Tuin algemeen
Tuin algemeen

Informatie over Photinia fraseri 'Red Robin'

De glansmispel, Photinia fraseri 'Red Robin', is een wintergroene heester met rode uitlopers en een uitbundige bloei. De heester kent verschillende toepassingen in de tuin. Zo kan de glansmispel gebruikt worden als bol op stam, solitair of haag. 

Bloei

In de maanden juni-juli bloeit de glansmispel uitbundig met grote wite bloemen. Jonge heesters bloeien vaak nog niet. Ook glansmispels die regelmatig gesnoeid worden zullen over het algemeen niet bloeien. 

Snoeien

Een solitair staande glansmispel hoeft niet gesnoeid te worden.  Om de heester compacter en voller van blad te krijgen kan deze jaarlijks gesnoeid worden. Een glansmispel op stam of als haag moeten minimaal twee keer per jaar gesnoeid worden. De eerste snoeibeurt kan al in juni en de tweede eind augustus. Het snoeien van de heester zorgt er ook voor dat de nieuwe uitloop van weer de felrode kleur krijgt. 

Standplaats

Omdat de glansmispel in de winter het blad vast houdt is het beter deze te beschermen tegen de wind. Zet om die reden de glansmispel op een beschutte plek in de tuin. Zet de glansmispel ook in goede tuingrond, op slechte grond blijft de heester erg klein. 

Bolvorm, leivorm of haag

Door de prachtige rode uitlopers, de witte bloemen en de wintergroene kleur is de glansmispel een populaire heester geworden. Kwekers zijn de glansmispel dan ook in andere vormen gaan kweken. Zo is de bolvorm op halfstam (1m) en hoogstam(2) erg populair. De laastste jaren zijn er ook steeds meer glansmispels in leivorm gekweekt welke als wintergroene vervanging voor bijvoorbeeld de leilinde gebruikt kan worden. De glansmispel wordt ook steeds vaker gebruikt als haagbeplanting voor het maken van een afscheiding.  

Tuin algemeen
Tuin algemeen
Tuin algemeen

Specificaties

PlantgroepBomen & Hagen & Sierheesters
PlantkleurGroen, rood
WintergroenJa
Max Hoogte4m
BloeikleurWit
BloeitijdJuni-juli
StandplaatsZon, halfschaduw
GrondsoortGoede tuingrond

(4) Vragen over Photinia fraseri 'Red Robin'

AS

Anita - 22-05-2016

Wij hebben 2 lei Red Robins staan en willen deze graag snoeien. Hoe kan ik dit het beste doen?


MH

Mathijs - 22-05-2016

Dit kan je het beste doen door met een heggenschaar de platte kant lichtjes te snoeien. Daarnaast snoei ik altijd de takken van de onderstam af (de takjes die niet op het leischerm groeien).

EW

Evelyne - 13-06-2021

M’n photinia op stam heeft nu volop gebloeid. De bloei is nu voorbij. Verder is hij eigenlijk erg kaal. Wat te doen?

GD

Greet - 17-05-2023

Ik heb dat probleem ook en vaak na te veel in bloei sterven ze af. Hoe is het bij jou verlopen? Heb het nu dit jaar weer. Enorm in bloei maar weinig bladeren verder.

CR

Cobi - 19-06-2021

Wij krijgen geen bloemen in de red robin wat kan de oorzaak zijn?

KK

Kirstie - 01-06-2024

Wij willen graag een Photinia op stam als haag tussen de tuin vd buren... Bloeit een Photinia op stam aan beide kanten goed?

MH

Mathijs - 02-06-2024

De bloei is geen garantie en vaak afhankelijk van hoe je de photonia snoeit. In principe zou die aan beide kanten evenveel moeten bloeien.
Stel een vraag over de Photinia fraseri 'Red Robin'
Tuin algemeen
Tuin algemeen
Tuin algemeen

Vergelijk prijzen (0)

We hebben helaas geen aanbieders kunnen vinden voor photinia fraseri red robin

(0) Reviews voor Photinia fraseri 'Red Robin'

Er is nog geen review voor de Photinia fraseri 'Red Robin'. Schrijf nu als eerste een review.

Deel hier je ervaringen