- Fotograaf -

Hydrangea paniculata 'Limelight'
- Pluimhorentsia

Tuin algemeen
Tuin algemeen
Tuin algemeen

Informatie over Hydrangea paniculata 'Limelight'

De pluimhortensia, Hydrangea paniculata ‘Limelight’, is een uitbundig wit-roze bloeiende hortensia. De Limelight wordt vaak gebruikt op plekken met veel wind als vervanger voor de de Hortensia Annabelle. De bloemen en de stengels van de Limelight zijn steviger dan de Annabelle waardoor deze beter bestand is tegen de wind. De bloemen van de Limelight komen in juli en de blijven mooi van kleur tot ongeveer oktober.

Grondsoort

De Limelight staat het liefst op een lichte humusrijke, zure grond en vraagt veel voedingsstoffen, regelmatig bemesten is dus aan te raden. De hortensia staat niet graag droog. Wanneer de hortensia te droog staat is dit snel zichtbaar. Het voordeel van de Limelight is dat deze ten opzicht van andere hortensia iets beter tegen droogte kan. 

Snoeien

Het snoeien van de pluimhortensia kan wachten tot het begin van het voorjaar. Hierdoor kan je de gehele winter nog genieten van de mooie dorre bloemen van Limelight. In het voorjaar kan de plant terug gesnoeid worden tot op 10 centimeter boven de grond. Belangrijk is dat er nieuwe ogen blijven zitten waar de plant op uit kan lopen. Door te snoeien loopt de hortensia weer uit met prachtige nieuwe bloemen in juli. 

Tuin algemeen
Tuin algemeen
Tuin algemeen

Specificaties

PlantgroepBomen
PlantkleurGroen
WintergroenNee
Max Hoogte100cm
BloeikleurWit
BloeitijdJuli-oktober
StandplaatsZon, halfschaduw
GrondsoortZuur tot neutraal

(1) Vragen over Hydrangea paniculata 'Limelight'

GL

Gery - 01-08-2021

Bestaat er ook zo’n hydrangea paniculata die niet zo hoog wordt Max. 50 cm. Wij zoeken nl een bloeier die tegen wind kan.
Stel een vraag over de Hydrangea paniculata 'Limelight'
Tuin algemeen
Tuin algemeen
Tuin algemeen

Vergelijk prijzen (0)

We hebben helaas geen aanbieders kunnen vinden voor hydrangea paniculata limelight

(0) Reviews voor Hydrangea paniculata 'Limelight'

Er is nog geen review voor de Hydrangea paniculata 'Limelight'. Schrijf nu als eerste een review.

Deel hier je ervaringen