Terug naar de pagina over de Albizia julibrissin

Geef antwoord op de vraag over de Albizia julibrissin


MD

Marja - 03-09-2017

Ik heb een Albizia van tien jaar oud die zeer groot geworden is en uitbundig bloeit. Nu is hij voor het tweede jaar op rij al van in augustus bruin en vallen de bladeren af. Wat kan ik hier aan doen. Teveel water gegeven of te weinig? Het is een boom die wij geplant hebben bij mijn man zijn overlijden, hij wou dat liever dan een grafsteen. Onze "Opaboom" is ons zeer dierbaar.

JJ

Jan - 04-09-2017

Hoi Marja. Het is moeilijk te zeggen wat er met deze boom aan de hand is. Dat de bladeren in augustus al bruin worden is wel erg vroeg. De boomt staat graag op humusrijke grond, wellicht ontbreekt het hier waardoor de boom eerder het blad laat vallen. Het toevoegen van rijke aarde of compost kan misschien helpen. Een andere mogelijkheid is bekijken hoe droog de grond is waar de boom op staat. Indien de boom erg droog staat maar wel veel blad heeft kan dit het blad uitval ook verklaren. Groeten, de Tuinman


MD

Marja - 05-09-2017

De boom staat hier wel al tien jaar op zijn zelfde plaats, hij heeft nog nooit iets gekregen buiten water. Kan het zijn dat de grond uitgeput is. Had ik hem moeten meststof geven? Ik probeer echt alles om deze boom te redden.


JJ

Jan - 09-09-2017

Het zou kunnen goed kunnen zijn dat de boom een gebrek aan voeding krijgt. Omdat de herfst er nu aan komt en de boom in rust gaat kan je het beste volgend voorjaar voeding aan de boom geven. Hopelijk knapt de boom hier van op.