Terug naar de pagina over de Gleditsia triacanthos 'Sunburst'

Geef antwoord op de vraag over de Gleditsia triacanthos 'Sunburst'


LK

Lot - 04-06-2023

Onze prachtige Gleditsia van ongeveer 20 jaar oud lijkt dood te gaan. Begin juni en slechts weinig nieuw blad en veel kale takken. Zou ik er een rambling roos in kunnen laten groeien met een clematis zodat ze kan blijven staan of is dat geen optie?

RR

Rosalie - 11-06-2023

Wij hebben hetzelfde. Veel minder blad dan anders met kale takken. Maar nu sinds een week wel heel veel korte bruine soort trosjes...lijkt bloeiwijze met onopvallende "bloemetjes"... geeft ook een geur af nu. Ontneemt de zgn. bloesem de bladvorming?

AG

Anoushka - 22-06-2023

Hier hetzelfde verhaal, boom van ca. 50 jaar oud. Weinig blad, veel kale takken, heel veel "trosjes". We hopen dat het door het natte voorjaar, en de nu langdurige droogte komt, maar weten doen we het niet. Ze kunnen wel 120 jaar oud worden.


KN

Kristof - 15-10-2023

Hier hetzelfde verhaal, weinig blad kale plekken maar een paar meter verderop groeien er 2 nieuwe scheuten. Één ervan heb ik in een pot gezet en iemand cadeau gedaan en de andere laat ik staan. Ik denk dat de boom wil voortplanten zoals een bananenboom doet . Dus ik vermoed dat deze boom heeft afgezien de laatste jaren.