Salix caprea 'Kilmarnock'
- Treurwaterwilg

Tuin algemeen
Tuin algemeen
Tuin algemeen

Informatie over Salix caprea 'Kilmarnock'

De treurwaterwilg of treurkatjeswilg, Salix caprea 'kilmarnock', is een kleine wilg die afhankelijk van de ent hoogte tot 3 meter hoog wordt. Kleinere varianten zijn al verkrijgbaar vanaf 30 centimer en zjin geschikt voor op het terras of in de vensterbank. De boom heeft groene bladeren van een paar centimeter groot. In de winter is de boom kaal en is de treurvorm van de hangende takken duidelijk zichtbaar.

Treurwaterwilg bloei en katjes

In de maand februari zijn de eerste zilverwitte katjes zichtbaar aan de boom. Deze katjes worden geel door de meeldraden die er in maart en april aan komen. 

Snoeien

De boom kan het beste gesnoeid worden na de bloei in de maand april wanneer alle katjes van de boom zijn. Er kan voor gekozen worden om de boom helemaal terug te snoeien of om elke takken uit de kroon knippen om zo de boom uit te dunnen en dun te houden. Wanneer de laatste methode jaarlijks wordt gedaan hoeft de boom nooit terug gesnoeid te worden. Bij een boom die geënt is op een onderstam is het belangrijk de takken die op de onderstam groeien regelmatig te verwijderen. In het geval van de treurwaterwilg zijn de takken van de onderstam ook te herkennen aan de afwijkende blad kleur.

Wilg als kuipplant

Omdat de boom relatief klein blijft is de boom geschikt als kuipplant op het terras of zelfs in huis. Gebruik bij voorkeur een grote sierpot of kuip. In de zomer heeft de boom veel water nodig en wordt de kluit relatief droog en licht waardoor de boom kan omvallen door de wind of door het eigen gewicht. De grote pot geeft in dit geval zowel steun als een grote waterbuffer aan de boom.

Tuin algemeen
Tuin algemeen
Tuin algemeen

Specificaties

PlantgroepBomen
PlantkleurGroen
WintergroenNee
Max Hoogte3m
BloeikleurGeel
BloeitijdMaart-april
StandplaatsZon

(1) Vragen over Salix caprea 'Kilmarnock'

MV

M L - 21-05-2023

Ik heb gisteren mijn Salix gesnoeid. Nu zitten er aan de korte takjes grote druppels. Lijken net waterdruppels. Wat is dit en kan het kwaad?

Stel een vraag over de Salix caprea 'Kilmarnock'
Tuin algemeen
Tuin algemeen
Tuin algemeen

Vergelijk prijzen (0)

We hebben helaas geen aanbieders kunnen vinden voor salix caprea kilmarnock

(0) Reviews voor Salix caprea 'Kilmarnock'

Er is nog geen review voor de Salix caprea 'Kilmarnock'. Schrijf nu als eerste een review.

Deel hier je ervaringen