- Fotograaf -

Acer palmatum 'Atropurpureum'
- Japanse esdoorn

Tuin algemeen
Tuin algemeen
Tuin algemeen

Informatie over Acer palmatum 'Atropurpureum'

De rode Japanse esdoorn, Acer palmatum 'Atropurpureum', is een mooi fijn gebladerde rode esdoorn die maximaal 4 meter hoog wordt. Het blad van de 'Atropurpureum' is donkerrood tot paars en kleurt in het najaar naar een fel rode kleur. De plant is langzaam groeiend en bereikt op late leeftijd een hoogte van circa 4 meter en kan ongeveer 4 meter hoog worden. De takken van de plant zijn vaak hangend. waardoor een parasol model kan ontstaan

Standplaats en grondsoort Japanse esdoorn

Het blad van de Japanse esdoorn is erg dun en verdampt daardoor zeer snel vocht. Het is dus belangrijk de plant in de schaduw te plaatsen zodat de plant in de zomer geen brandschade oploopt. De brand wondjes zijn te herkennen aan bruin krullend blad in de zomer. Tevens is het belangrijk een Japanse esdoorn niet in de wind te plaatsen. Zowel zomers als 's winters kan de wind de plant grote schade aanbrengen. Het is dus belangrijk de plant op een beschermde plek te planten. 

De Japanse esdoorn verlangt een plek in de schaduw waar de grond los en niet te nat is. Gebruik bij het aanplanten humusrijke grond, meng dit bij voorkeur door met de bestaande grond. 

Snoeien van een Japanse esdoorn

Het snoeien van de Japanse esdoorn moet beperkt worden tot een minimum om bloeden te voorkomen. In een Japanse esdoorn komen veel kleine dode takjes voor. Deze kunnen het best in de zomer gesnoeid worden, juli-augustus, wanneer de dode takjes duidelijk zichtbaar zijn. Het kan nodig zijn de Japanse esdoorn stevig te snoeien om de plant bijvoorbeeld klein te houden. Deze snoei kan het besten aan het eind van het jaar gedaan worden wanneer de plant in rust is en het niet vriest (november - december). Wanneer de plant gesnoeid wordt wanneer de plant niet tot rust is gekomen kan de plant gaan bloeden.

Tuin algemeen
Tuin algemeen
Tuin algemeen

Specificaties

PlantgroepSierheesters
PlantkleurRood
WintergroenNee
Max Hoogte4m
BloeikleurWit
BloeitijdApril-mei
StandplaatsHalfschaduw
GrondsoortGoede(humus rijke) tuingrond. Niet te nat.

(0) Vragen over Acer palmatum 'Atropurpureum'

Er zijn nog geen vragen over de Acer palmatum 'Atropurpureum' gesteld. Stel als eerste een vraag.

Stel een vraag over de Acer palmatum 'Atropurpureum'
Tuin algemeen
Tuin algemeen
Tuin algemeen

Vergelijk prijzen (0)

We hebben helaas geen aanbieders kunnen vinden voor acer palmatum atropurpureum

(0) Reviews voor Acer palmatum 'Atropurpureum'

Er is nog geen review voor de Acer palmatum 'Atropurpureum'. Schrijf nu als eerste een review.

Deel hier je ervaringen