- Fotograaf -

Malus red Sentinel
- Sierappel

Tuin algemeen
Tuin algemeen
Tuin algemeen

Informatie over Malus red Sentinel

De sierappel, Malus 'Red Sentinel', is een fruitboom die tot 6 meter hoog kan worden en in het najaar sierappels draagt. De boom verliest in de winter het blad maar draagt de sierappels tot ver in winter. In de maand mei bloeit de boom prachtig wit. 

Standplaats

Zet de boom op een voedselrijke en licht vochthoudende grond. Plaats de boom op een beschutte plek om te voorkomen dat de takken afbreken door een combinatie van wind en het zware gewicht. Vanwege de uitbundige hoeveelheid aan sierappels worden de takken van de Malus erg zwaar.

Snoeien

Het verkeerd snoeien van een fruitboom kan leiden tot minder bloei in het voorjaar. Een fruitboom snoei je om nieuwe takken te laten groeien. Oude takken geven weinig vruchten en deze kunnen weggeknipt worden. Verwijder deze takken op ongeveer 10 cm vanaf de stam zodat de boom kan uitlopen op deze oude takken. Correctie snoei, het verwijderen van naar beneden of binnen groeiende takken, kan ook uitgevoerd worden.

Tuin algemeen
Tuin algemeen
Tuin algemeen

Specificaties

PlantgroepBomen & Fruit
PlantkleurGroen
WintergroenNee
Max Hoogte6m
BloeikleurWit
BloeitijdMei
StandplaatsZon, halfschaduw
GrondsoortVoedselrijk en licht vochthoudende grond

(3) Vragen over Malus red Sentinel

BR

Barbara - 29-12-2019

ik heb een kleine malus red Sentinel die vol zit met rode appeltjes. Hj is nu ong. 1.20 hoog maar ik wil hem graag hoger laten groeien. Hoe kan ik dit bereiken ? Gewoon de onderste takken snoeien en alleen de stam overhouden > Zo ja, wanneer moet ik dit dan doen ? Groet, Barbara

CS

Carla - 07-03-2020

Ik heb een kleine malus boom die het heel goed en vol zit met appeltjes.. Maar ik denk omdat we geen winter hebben gehad zitten alle appeltjes er nog aan. Hij begint nu ook al weer uit te lopen.. wat doe ik met de appeltjes die er nog aan zitten.. plukken of toch wachten tot ze er af vallen. Ik weet het niet zeker of het een malus red sentinel is maar ik denk het wel

PP

Pierre - 07-03-2022

Bij mij precies hetzelfde. Zit met 3 boompjes vol met appels. Wat moet ik nu doen. Afknippen of hangen laten?

--

- - 07-03-2022

Bij mij precies hetzelfde. Zit met 3 boompjes vol met appels. Wat moet ik nu doen. Afknippen of hangen laten?

MH

Mathijs - 07-03-2022

De takken zou ik niet afknippen tenzij dit de reguliere snoei is van de boom. Als er nog appeltjes aan je boom hangen en deze is niet te groot dan kan je deze met de hand verwijderen. Een alternatief is om bijvoorbeeld met een bezem langs de takken te gaan om zo de appeltjes te verwijderen (wel een risico op beschadigen van de takken).

Stel een vraag over de Malus red Sentinel
Tuin algemeen
Tuin algemeen
Tuin algemeen

Vergelijk prijzen (0)

We hebben helaas geen aanbieders kunnen vinden voor malus red sentinel

(0) Reviews voor Malus red Sentinel

Er is nog geen review voor de Malus red Sentinel. Schrijf nu als eerste een review.

Deel hier je ervaringen