Acer pseudoplatanus 'Brilliantissimum'
- Bonte bolesdoorn

Tuin algemeen
Tuin algemeen
Tuin algemeen

Informatie over Acer pseudoplatanus 'Brilliantissimum'

De bonte esdoorn, Acer Pseudoplatanus 'Brilliantissimum', is een klein blijvende en langzaam groeiende struik. In veel gevallen wordt deze struik geënt op een onderstam van een boom waardoor de bonte esdoorn een hoogte kan halen van 7 meter. Door het kleine formaat is deze boom ook geschikt voor kleine tuinen. 

Het blad van de boom is opvallende roze en kleurt binnen enkele weken naar geeloranje. In de zomer verkleurt het blad van geelgroen naar lichtgroen. 

Tuin algemeen
Tuin algemeen
Tuin algemeen

Specificaties

PlantgroepBomen
PlantkleurGeel - Groen
WintergroenNee
Max Hoogte5m
BloeikleurGroen - Geel
BloeitijdApril-juni
StandplaatsZon,Halfschaduw
GrondsoortGoed tuingrond

(3) Vragen over Acer pseudoplatanus 'Brilliantissimum'

FA

Francois - 30-05-2016

Net zoals de vorige jaren maakt mijn Acer al heel snel dorre bladeren die hij vervolgens ook laat vallen. De grond en bemesting zijn volgens mij wel in orde, snoeien is ook geen oorzaak want dat is bij deze 3 jaar oude boom nog niet nodig geweest. Nu ook eind mei vallen er reeds droge verdorde bladeren af en zitten er ook nog vele aan de boom vooral aan de buiten en bovenkant. 

Redactie: Weet jij het wat er met de Acer aan de hand is en hoe het probleem verholpen kan worden. Geef antwoord antwoord op de vraag en help Francois.


TH

Tuinman - 14-06-2016

Bij een Acer kan het een aantal oorzaken hebben. Allereerst is het mogelijk dat het boompje in de zon staat en dat het blad hierdoor verbrand, dit kan je herkenen aan opkrullend bruin blad. Het is ook mogelijk dat je boom een schimmel heeft. Hier kan je niet zo veel aan doen en dat zou vanzelf moeten verbeteren. Een andere mogelijkheid is dat het boompje op een te droge plek staat. In dit geval kan je er goed aan doen de boom te verplaatsen of regelmatig te bewateren.


MV

Marjo - 02-06-2022

Ik denk ook te veel zon. Onze boom heeft dit verschijnsel hoofdzakelijk bovenin omdat daar de felle middag zo’n op schijnt.

HN

Harry - 13-06-2023

Ik heb er twee in de tuin staan ongeveer12 jaar oud. Een heeft dit jaar ontzettend veel bloeisels. Kan ik hem in het najaar snoeien.


MH

Mathijs - 13-06-2023

Hoi Harry, deze Acer kan je het beste in het najaar snoeien als het blad van de boom is. Zorg wel dat je het snoeien voor januari gedaan hebt.

EB

EELCO - 07-07-2023

Is snoeien noodzakelijk of kan ik de bomen , ongeveer 15 jaar oud, rustig zo laten ? Ongeveer 7 meter nu.

Stel een vraag over de Acer pseudoplatanus 'Brilliantissimum'
Tuin algemeen
Tuin algemeen
Tuin algemeen

Vergelijk prijzen (0)

We hebben helaas geen aanbieders kunnen vinden voor acer pseudoplatanus brilliantissimum

(0) Reviews voor Acer pseudoplatanus 'Brilliantissimum'

Er is nog geen review voor de Acer pseudoplatanus 'Brilliantissimum'. Schrijf nu als eerste een review.

Deel hier je ervaringen