- Fotograaf -

Hydrangea arborescens 'Annabelle'
- Hortensia ‘Annabelle’

Tuin algemeen
Tuin algemeen
Tuin algemeen

Informatie over Hydrangea arborescens 'Annabelle'

De hortensia 'Annabelle', Hydrangea arborescens ‘Annabelle’, is een erg populaire wit bloeiende hortensia die iets meer dan één meter hoog wordt. De grote witte bloemen van de Annabelle verschijnen in juli en bloeien door tot in september. De opvallende witte bollen hebben een doorsnede van ongeveer 15-20cm. Na de bloei kunnen de bloemen blijven zitten tot vroeg in het voorjaar.  

De Annabelle is een plant die gevoelig is voor de wind. Door de uitbundig bloei vangen de bloemen veel wind en kunnen de takken gemakkelijk breken. Soms bezwijken de takken ook onder het gewicht van de bloemen. 

Grondsoort

De hortensia houdt van zure en humusrijke grond waar veel voeding in zit. De hortensia staat niet graag droog. Wanneer de plant te droog staat is dit snel zichtbaar.

Snoei

De Annabelle moet elk voorjaar gesnoeid worden om nieuwe bloemen te krijgen in de zomer. De hortensia kan terug gesnoeid worden door de plant diep terug te snoeien. Zorg dat er twee of drie ogen blijven zitten waar de plant opnieuw kan uitlopen. Dunne twijgjes kunnen helemaal weg geknipt worden. Wanneer de hortensia elk jaar wordt terug gesnoeid ontstaat er een mooi takkenskelet en wordt de plant elk jaar compacter van structuur. 

 

Tuin algemeen
Tuin algemeen
Tuin algemeen

Specificaties

PlantgroepVaste-planten
PlantkleurGroen
WintergroenNee
Max Hoogte100cm
BloeikleurWit
BloeitijdJuli-september
StandplaatsZon, halfschaduw
GrondsoortLichtzure grond

(3) Vragen over Hydrangea arborescens 'Annabelle'

EB

Els - 21-05-2016

Als de bloemen van Annabelle aan het eind van de zomer erg groot worden dan breken deze soms af bij harde wind of regen. Wat kan ik doen om de bloemen te ondersteunen?


PD

Pim - 24-05-2016

Je kan dit op verschillende manier doen maar de makkelijkste manier is om half juni ronde plantensteunen rond de plant te plaatsen. Als de takken met de bloemen dan gaan hangen dan wordt het gewicht gedragen door de plantensteun

WK

Warrie - 20-06-2019

Hoe kan het dat de Hydrangea Annabelle die bloeit nog niet, de stelen afbreken, ik heb er 8 stuks ze breken stuk voor stuk af de stelen.

WK

Warrie - 20-06-2019

Hoe kan het dat de Hydrangea Annabelle die bloeit nog niet,de stelen afbreken,ik heb er 8stuks ze breken stuk voor stuk af de stelen.gr W
Stel een vraag over de Hydrangea arborescens 'Annabelle'
Tuin algemeen
Tuin algemeen
Tuin algemeen

Vergelijk prijzen (0)

We hebben helaas geen aanbieders kunnen vinden voor hydrangea arborescens annabelle

(0) Reviews voor Hydrangea arborescens 'Annabelle'

Er is nog geen review voor de Hydrangea arborescens 'Annabelle'. Schrijf nu als eerste een review.

Deel hier je ervaringen